Projecte educatiu

Proyecto educativo

Metodologia

 

A Blau, la principal metodologia i font d’activitat és a través del joc. Som una escola activa i participativa aconseguint un equilibri entre diferents mètodes de treball. Intentem donar un caràcter lúdic a qualsevol activitat que anem a realitzar, evitant la divisió entre joc-treball.

 

Els nens i nenes passen a ser els i les protagonistes dels seus propis aprenentatges a través del joc centrant-nos sempre en els seus interessos i en les seves necessitats.

 

Objectius

 

 El nostre principal objectiu és la felicitat dels més petits, contribuint al seu desenvolupament individual i social, oferint-los una assistència i educació personalitzada, de qualitat i centrada en les necessitats, interessos i habilitats de cada infant.  

 

Durant l’estada de l’infant a l’escola:  

  1. Aprenem a conèixer el nostre propi cos, les seves possibilitats i limitacions. És importantíssim també adquirir una progressiva autonomia en les activitats habituals (control d’esfínters, independència en el menjar, vestit i neteja personal, etc.).
  2. Aprenem a observar i explorar el nostre entorn físic, familiar i social; reconèixer a altres persones, objectes, animals, …
  3. Aprenem a utilitzar diferents formes d’expressió i comunicació per a relacionar-nos amb els altres. Expressem els nostres sentiments, desitjos i vivències tant de forma verbal com gestual, musical i plàstica (pintura de dits, joc simbòlic, heurístic …).
  4. Anem adquirint les nostres primeres responsabilitats, així com coneixem l’existència de normes i aprenem a posar-les en pràctica.
  5. Desenvolupem les habilitats necessàries i ens preparem per a desenvolupar-nos de forma independent i autònoma en altres entorns dins de la comunitat (a l’escola, per exemple).
Imagen de contacto Blau